Tvister etter boligkjøp kan påvirke din mentale helse negativt

dårlig syn hodepine briller

Alle typer krangler kan oppleves som mentalt slitsomt og være en negativ påkjenning for de fleste, men jo mer alvorlig krangelen er, jo større kan de negative konsekvensene være.


Mediene er fulle av historier om folk som har kjøpt boliger eller hytter med store mangler.

Samlivsbrudd er en typisk hendelse som kan gi negative mentale konsekvenser, særlig grunnet det emosjonelle aspektet. Men også krangling etter kjøp og salg av eiendommer kan gi negative mentale konsekvenser. Dette er fordi man har enten tilknytning eller forventing til en bolig eller en hytte, og når dette blir ødelagt av en annen part oppleves dette ødeleggende.

Les også:  Tips for mentalt velvære på hjemmekontoret

Men ofte har det også med økonomi å gjøre, og kanskje også om det å bli forledet, altså mangler ved boligkjøp, noe som oppleves som et tillitsbrudd.

Men det finnes flere måter å unngå disse situasjonene på. Du kan i tillegg til å befare eiendommen selv, også be andre gjøre det og kanskje få en ekstra takst på eiendommen. Du kan også kjøpe en forsikring som sikrer det for noen av de økonomiske konsekvensene.

Les også:  Tips for mentalt velvære på hjemmekontoret

Aller viktigst er det kanskje å sette seg inn i både kjøper og selgers rettigheter og plikter i forbindelse med boligkjøp. På nettsiden Eiendsomsrett.no finner du masse nyttig i formasjon om hva som er gjeldende praksis og hvordan du kan løse en floke med enten kjøper eller selger av boligen eller hytten.

Det vil uansett hjelpe å snakke med noen om problemene, og aller helst noen som vet hvilke lover som gjelder eller kanskje har erfaring fra feltet fra tidligere.

Les også:  Tips for mentalt velvære på hjemmekontoret

Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.