Home Kosthold Norske råvarer ettertraktet

Norske råvarer ettertraktet

167
0
Norske råvarer ettertraktet
Norske råvarer ettertraktet

Det er interessant å se at norske råvarer, spesielt poteter, blir ettertraktet i vegetariske produkter i lys av den økende trenden med å redusere kjøttforbruket i Norge.

Vegetariske produkter med norske råvarer: Potetsamvirket HOFF har utviklet en vegetarisk produktserie som bruker norske poteter som hovedingrediens. Dette viser at det er et marked for vegetariske alternativer basert på lokale råvarer.

  • Økende interesse for vegetarisk kosthold: Selv om bare 3 prosent av Norges befolkning er vegetarianere eller veganere, har omtrent 20 prosent av befolkningen en kjøttfri dag i uka. Dette indikerer at mange nordmenn er åpne for å redusere kjøttforbruket av ulike grunner.
  • Fleksitarianere: Annechen Bahr Bugge fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO beskriver en økende gruppe forbrukere som “fleksitarianere”. Disse forbrukerne reduserer kjøttforbruket av helse-, klima- og dyrevelferdsgrunner. Dette er en viktig drivkraft bak økningen i etterspørselen etter vegetariske produkter.
  • Samlet sett ser det ut til at bevisstheten om helse, miljø og dyrevelferd spiller en viktig rolle i den økende populariteten til vegetariske alternativer i Norge. Dette kan åpne muligheter for norske selskaper og produsenter som ønsker å tilby vegetariske produkter basert på lokale råvarer for å imøtekomme denne voksende etterspørselen.

Les mer om dette her: Norske råvarer ettertraktet i vegetariske produkter.

Norske råvarer ettertraktet

Kicks