Feil løftestilling kan ødelegge ryggen din

flytte skade

Feil kroppsstilling har konsekvenser på lang sikt, men når det gjelder tunge løft kan feil stilling være særlig skadelig.


Å løfte en sofa eller en seng går bra om man er to-tre personer, men å løfte kjøleskap, fryser, piano, vaskemaskin, oppvaskmaskin og andre tunge gjenstander opp og ned trapper går det ofte på helsa løs om man ikke løfter rett.

Og for å løfte rett trenger man for eksempel rett utstyr som en bæresele for ikke å belaste ryggen for mye.

Når det gjelder tunge gjenstander er det ofte ikke nok å bare løfte med knærne og ikke ryggen. En trille er også ofte nødvendig når man skal transportere tunge gjenstander.

Om man flytter med få og lette gjenstander er det ofte nok å leie en tilhenger og ta flyttingen med slakt, venner eller naboer. Men flytter du med tunge gjenstander er det vanligvis smartest å bruke et flyttebyrå.

Om du flytter i Oslo eller Akershus kan for eksempel flyttebyrået Oslo Transport og Flytteservice hjelpe deg med å gjøre hele eller deler av jobben. De kan til og med hjelpe deg med lagring om det er nødvendig.

Du bør uansett vurdere å bruke et flyttebyrå om flyttingen er stor og krevende og vurdere om prisen for å unngå helseproblemer er verdt risikoen for å skade ryggen din.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.