Ny norsk løsning på sår med infeksjoner?

infeksjon bandasje plaster

Det lille norske selskapet Soft-OX kan sitte på fremtidens løsning for behandling av infeksjoner uten resistensutvikling. Nå begynner man å teste på sår hos mennesker.


SoftOx Solutions AS (SoftOx) har fått godkjenning fra de Danske legemiddelmyndighetene for å gjennomføre sin første studie i mennesker. Produktet som skal utprøves er SoftOx Wound Irrigation Solution (SWIS) for bruk til rensing av akutte sår. Studien har som hensikt å vise at SWIS er trygt å bruke på mennesker og at det har effekt som forhindrer at sår blir infiserte.

– Det er et svært raskt og effektivt preklinisk løp vi nå har gjennomført, sier Geir Almås, daglig leder i SoftOx.

– Søknad om klinisk utprøving av vårt medisinske utstyr ble levert i august. Nå har Danske myndigheter godkjent at vi kan starte første trinn i vårt kliniske løp. Studien vil starte 9. november og vil i henhold til protokoll kunne ferdigstilles medio april neste år dersom
alt går etter planen, sier Geir Almås.

Rask godkjenning
– Godkjennelsen av studien, som skal utføres på Bispebjerg Universitetssykehus i København, utgjør en betydelig milepæl for oss, sier Glenn Gundersen, Medisinsk Direktør i SoftOx.

– Den beviser at vår dokumentasjon og medisinske begrunnelse for studiet holder det kvalitetsnivået som er nødvendig for godkjenning, og markerer overgang fra laboratorie- og dyrestudier til menneske, sier Glenn Gundersen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.