Flytting kan gi alvorlige ryggskader

oppbevaring arkiv

Å køfte vanlige gjenstander i hverdagen gir vanligvis ikke noen lager, men man merker fort om man har hatt feil ryggstilling når man har vasket gulvet eller støvsuget en stund, men får vondt i ryggen.


Vanligvis retter dette på seg selv, man har sannsynligvis bare belastet musklene på feil måte, noe annet blir det om du skal løfte og bære en vaskemaskin, et kjøleskap, en fryser, sofa eller seng. Løfter du feil da kan konsekvensen bli ikke bare alvorlig, men også irreversibel.

Om man ikke er vant til å løfte, bære og slippe på rett måte, med rett utstyr og med øvelse kan de fleste av oss gå på en smell.

Og alle som har alvorlige ryggplager vet hvor ille både smertene men også begrensningene dette kan sette i livet ditt. Tak bare på yrkesliv, lønnsinntekt, livssituasjon, fritidsaktiviteter og så videre.

Det er særlig under flytting vi får ryggskader, men også i andre ulykker og ved langvarig slitasje. Kort fortalt lønner deg seg å la fagfolkene ta seg av flyttingen, de har erfaring, øving, rett løfteutstyr og fysikk til å gjøre de tunge løftene uten at du risikerer å skade ryggen din, og uten at du også risikerer å skade møbler og andre verdifulle gjenstander.

Om du trenger et flyttebyrå finnes det mange av dem på internett, du kan for eksempel se her. Om du trenger et flyttebyrå i Oslo er Tigerstaden Flyttebyrå i Oslo et flyttebyrå som anbefales av mange, men det finnes også andre, som for eksempel dette flyttebyrået.

Husk: ta vare på ryggen din – du har bare en!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.