Yogatrening bra for helsen

yoga trening
yoga trening
Yoga er fra for fysisk og mental helse.

Yoga er ikke bare en treningsteknikk, yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme. Men yoga i vesten er en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling, du vil med andre ord ikke treffe så mange religiøse på en vanlig yogatrening i Norge.


Yoga er likevel mer enn bare trening, yoga er en kombinasjon av meditasjon og bestemte kroppsstillinger og pusteøvelser. Den økte kroppslige aktiviteten medfører bedre fysisk helse, det samme gjør de ulike pusteøvelsene. Og meditasjon er viden kjent for å ha positive effekter for den mentale helsen. Den kombinerte effekten av yogatreningen er det som gjør yoga så unikt.

Les også:  Redd for å bli smittet, ikke for å smitte andre

På nettsiden Yogalove.no vil du finne mer informasjon om yoga som foreksempel teknikker og yogareiser i Norge og utlandet.

Et annet viktig moment med yogatrening er treningsutstyret man bruker, det vil i hovedsak si klærne og yogamattene. Det er viktig at man velger komfortable klær. Nettsiden Yogalove.no har også en nettbutikk med et imponerende utvalg av bl.a. yogaklær for kvinner og menn samt de obligatoriske yogamattene.

Les også:  Spekter og Norsk Sykepleierforbund enige om lønnsoppgjøret for sykehusene

Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.