Vinterferie: Flest skiskader blant menn over 40 år

gjensidige

Skianlegg i inn- og utland er destinasjon for mange nordmenn i vinterferien. Ikke alle kommer seg hjem på egne ben. Hvert år ender turen for noen hundre norske skiturister på «knokkelekspressen».


SOS International har i år forhåndsbooket over 300 seter på flyavganger i nærheten av de store skidestinasjonene i Alpene. I bransjen kalles denne hjemtransporten for «knokkelekspressen».

– En del er rett og slett bare uheldige, men det er også en del som overvurderer egne ferdigheter, gjerne i kombinasjon med alkohol, og så går det galt, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

En tredjedel av alle skiskadene er kneskader viser tall fra SOS International. Flest skiskader skjer blant menn over 40 år.

Kostbare uhell
I utlandet er ofte helsetjenester og legetransport privat. Uten reiseforsikring må dette dekkes av egen lomme. I snitt koster en skiskade i utlandet 30 000 kroner.

– Jeg tror ikke folk er klar over hvilke kostnader selv små uhell kan resultere i, sier Eklo. Vi har mange eksempler

på at folk blir sittende igjen med store regninger. Uten forsikring er det dessverre fint lite vi kan hjelpe til med, sier han.

Et eksempel er en kar som besvimte i bakken og måtte flys ut med helikopter. Bare transporten og legeutgiftene kostet 50 000 kroner.

– Skader du deg så stygt at du må ha ambulansefly hjem til Norge, koster dette flere hundre tusen kroner, advarer Eklo.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.