Vil ha positivtet om aldring

boots
boots
Margrethe Sunde, adm. dir. i Boots Norge.

Vi blir alle eldre ettersom tiden går, men mange ønsker ikke å snakke om aldring. Boots apotek ønsker en mer bevisst holdning til måten vi snakker om aldring på.


– Vi ønsker fokus på at aldring er en helt naturlig del av livet, og at skjønnhet ikke har noe med alder å gjøre, sier Margrethe Sunde administrerende direktør i Boots Norge.

I lanseringen av det nye serumet No7 Restore & Renew Face & Neck Multi Action Serum brukes ikke lenger begrepet «anti-age», men «age-defying». I Storbritannia bruker Boots stuntkvinnen Amanda Foster og regissøren Susanne Bier som talskvinner for lanseringen. Begge utfordrer de forestillingene om at alder setter begrensninger for hva man kan gjøre.

– Alder er ikke noe man kan eller bør streve for å unngå. «Age-defying» handler om å utfordre og å trosse alderen, og å unngå å sette folk i bås på grunn av sin alder, forteller Margrethe Sunde.

Grunnleggende i produktutviklingen for Boots-serien No7 er at alder er ikke skal være begrensende, men huden må tas vare på, og pleies mot uønskede tidlige aldringstegn på samme måte som man spiser sunt og trener for å holde kropp og sinn, sunt og friskt gjennom livet. Mange vil nok si at begrepsendringen fra «anti-age» til «age-defying» er en liten detalj, men for No7 og Boots apotek er dette et svært viktig steg på veien til et mer inkluderende skjønnhetsbegrep. Nå utfordrer No7 Og Boots resten av aktørene i skjønnhetsindustrien til å følge etter.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.