Vidunderplanten rett i maten – Oppskrifter med Aloe vera

forever living

Aloe vera som hudpleie kjenner alle til. Aloe vera som kosttilskudd blir mer og mer vanlig. Men Aloe i mat og i en supersunn salatdressing? Du hørte rett.


Aloe vera har vært kjent for sine bruksområder både til kroppens innside og utside i tusenvis av år. Men visste du at denne fantastiske planten dessuten kan være en super base i smoothies, mocktails, nice-cream og som her: sunne salatdressinger?

Før du kaster deg over planten i vinduskarmen eller Aloe vera-juicen i kjøleskapet, er det likevel visse ting du bør kjenne til. Produktspesialist i Forever Living Products, Gabriela Johansson, guider deg.

– Det finnes rundt 400 ulike kjente arter i Aloe-slekten – alle med sine unike egenskaper og dermed bruksområder. Til mat og kosttilskudd er det spesielt en art som brukes, nemlig Aloe barbadensis Miller, sier Johansson.

– Hvis du kjøper en hel plante til bruk i mat, er det derfor viktig hvilken sort du velger. Da unngår du å få Aloe vera med andre egenskaper enn dem du ønsker. Gode planteskoler vet som regel hvilken sort de selger, men det er ikke alltid blomsterbutikker gjør det. Alternativt kan du kjøpe kvalitetssikrede kosttilskudd, for eksempel Forever Aloe Vera Gel, som inneholder 99,7 % Aloe vera.

– For at du skal få med deg de fordelaktige næringsstoffene og beholde Aloe veraens smak og farge, bør den ikke varmes opp. Aloe vera skal først og fremst brukes som raw food. Du kan varme Aloe vera, men da skal du behandle den som andre grønnsaker, og vær klar over at næringsinnholdet reduseres under oppvarming, forklarer Johansson.

– Det er først og fremst viktig at du undersøker hvilken sort Aloe vera du bruker dersom du dyrker planten hjemme. Når du lager egen mat og drikke, må det ytterste skallet alltid fjernes. Forever Living Products, som er verdens største dyrker, produsent og distributør av Aloe vera, fjerner alt skall i produksjonen av sine produkter. I vår produksjon fileteres dessuten plantene for hånd, slik at man bare beholder det absolutt beste i planten, avslutter Johansson.

Aloe vera gel dressing

1,5 dl Forever Aloe Vera Gel

2 ss finhakket ananas eller mango 

1 ss limejuice 

1 ss hakket koriander 

0,5 ss hakket mynte 

0,5 ss revet ingefær 

0,5 ss finhakket chili (kan sløyfes) 

Salt og pepper 

Aloe berry nectar dressing

1,5 dl Forever Aloe Berry Nectar

2 ss hakkede valnøtter (kan sløyfes) 

Salt og pepper


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.