VIDEO: Riktig smittevern og desinfisering av åndedrettsvern

skydda

– Renser du gjenbrukbare filtermasker forsvarlig, kan disse brukes i inntil 18 måneder. Det tilsvarer tusenvis av engangsmasker, sier Karoline Klatran, fungerende daglig leder i Skydda Norge.


Skydda er til vanlig en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr til industri-, olje- og byggenæringen. Tilgangen på engangsmasker er et tilbakevendende tema under den pågående koronakrisen, noe som gjør at HMS-selskapet opplever stor pågang og etterspørsel etter gjenbrukbare filtermasker. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Det er veldig mange forespørsler om hel- og halvmasker nå. Dette er veldig bra ettersom gjenbrukbare masker og mekaniske P3R-filter kan desinfiseres flere ganger daglig og brukes i inntil 18 måneder, forklarer Karoline Klatran i Skydda Norge.

Selve masken har tilnærmet uendelig levetid så lenge de blir vedlikeholdt i henhold til bruksanvisning, mens filteret har varighet på inntil 18 måneders bruk gitt riktig vedlikehold. 

– Korrekt desinfiseringsprosedyre for smittevern er viktig for at produktet skal ha lang varighet, i tillegg til at det bidar til reduksjon av kostnader og miljøbesparelse, opplyser Klatran.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

De to siste årene har Skydda Norge, sammen med Vestteknikk, samarbeidet om Sundstrøm åndedrettsvern. Vestteknikk har også laget en informasjonsfilm om desinfisering av masker.

Fremgangsmåten som vises i filmen kan brukes på Sundstrøm-masker av typen SR 90, 100, 200 og 900. Enklere sagt: Alle Sundstrøm hel- og halvmasker med filter.

Nedsenking i 70% isopropylalkohol eller 60% etylalkohol / etanoloppløsning har vist seg å drepe viruset effektivt. Sundström-utstyret beskrevet ovenfor er grundig testet uten skadelige effekter.

Les også:  Halvparten mener mediene krisemaksimerer koronaviruset

Etter å ha vært nedsenket i 70% isopropylalkohol eller 60% etylalkohol / etanoloppløsning i 5 minutter 4 ganger om dagen i 18 måneder, fikk utstyret ingen defekter på ytelse eller effektivitet, bortsett fra at blekket bleknet fra filteretiketten.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.