VIDEO: Nytt mini-kamera hjelper svaksynte

orcam

OrCam MyEye er brillene som kan «se for deg», ved at de leser opp tekst og gjenkjenner ansikter og produkter i sanntid. Kameraet har allerede tatt stor del i mange sine liv, deriblant blinde, svaksynte og dyslektikere.


Unn Ljøner Hagen er en av dem, hun er forbundsleder i Blindeforbundet, og har vært svaksynt hele livet.

– En fantastisk nyvinning for oss som har problemer med synet. Den leser faktisk det du ønsker at den skal lese, den leser altså opp det du måtte ønske. Dette har jeg ønsket meg i mange år, etterhvert som jeg har mistet synet. Plutselig så opplever jeg at jeg kan lese ting jeg ikke kunne lese før. Det betyr at jeg nå for første gang kan lese bruksanvisninger, kakeoppskrifter, brevene mine, altså alle de praktiske tingene som jeg har hatt problemer med tidligere, sier Unn Ljøner Hagen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.