Verdens vaksinasjonsuke: Millioner går glipp av viktige vaksiner

who fn

Verdens vaksinasjonsuke er i år uken 24. – 30. april. Protected Together er årets tema. Hovedmålet for vaksinasjonsuken er å gjøre folk oppmerksomme på viktigheten av vaksinasjon, opplyser FN.


Millioner av barn mister muligheten for å få livsviktige vaksiner. Allerede før korona lammet verden, har meslinger, polio og andre viktige vaksiner årlig vært utilgjengelige for 20 millioner barn under ettårsalderen. UNICEF advarer nå om at dette kan skape store utbrudd av sykdommer i 2020 og i mange år fremover.

40 millioner barn går glipp av poliovaksine i Pakistan. Ifølge Bistandsaktuelt, skulle 260.000 helsearbeidere ha deltatt i den landsomfattende vaksinasjonskampanjen i april. Helsearbeiderne må nå bruke sin tid på koronautbruddet i landet.

WHO frykter at malariadødsfall i Afrika kan dobles under koronapandemien. Verdens helseorganisasjon (WHO) påpeker viktigheten av å opprettholde tilgangen på anti-malariamedisiner og myggnett også under koronapandemien. Faller tilgangen på medisiner med 75 prosent, kan antallet malariadødsfall i verste fall bli dobbelt så høyt som i 2018. Det betyr, ifølge WHO, at 769 000 mennesker vil miste livet som følge av malaria.

WHO lærte av ebolakrisen da tiltakene mot malaria ble forsømt, og der økningen av malariadødsfall ble høyere enn antallet som døde av ebolasykdommen, opplyeer FN.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.