Veganerutfordringen: 22 dager for å redde verden

grill grønnsaker vegetar

Ifølge FNs klimapanel sin rapport må man, for å holde klodens temperatur på et forsvarlig nivå, endre hva vi spiser og hvordan maten produseres. Et av tiltakene som blir trukket fram for å oppnå et mer bærekraftig landbruk er å spiser mer plantebasert. Dette underbygges videre av en studie gjort av Oxford university. Ifølge studien trenger man en global endring i kostholdet vårt. Kostholdet må bestå av mindre kjøtt, og mer frukt og grønnsaker.


Dette kan i følge studien redde opp til 8 millioner mennesker innen 2050. Der omtrent halvparten av livene som reddes kommer av å redusere inntaket av rødt kjøtt samt å tilføre mer frukt og grønt i kostholdet. Ved å gjøre denne endringen i kostholdet vil det også bety en reduksjon i klimagassutslipp med to tredjedeler – i tillegg vil det bety store besparelser i helseutgifter, og i klimaødeleggelser.

Så hva med å gå høsten i møte med et mer miljøvennlig kosthold? 1. oktober, på verdens vegetardag, starter Veganerutfordrigens månedlige utfordring. Ønsker du å være med å bidra i miljøkampen? Et av de letteste tiltakene du som enkeltmenneske kan gjøre er skifte til et mer et plantebasert kosthold! Bli med på det grønne skifte og meld deg på Veganerutfordringen i dag!

Fakta om Veganerutfordringen
Veganerutfordringen er 22 dagers starthjelp for å spise grønnere. Her får deltakerne daglig inspirasjon, informasjon og oppskrifter, samt tilgang til ernæringseksperter og egen mentor. Les mer om Veganerutfordringen her: www.veganerutfordringen.no.

Veganerutfordringen er en internasjonal kampanje som drives av Anima International. Landene som har Veganerutfordringen er: Danmark, Estonia, Litauen, Polen, Russland og Ukraina. I Norge har over 5000 tatt utfordringen. I Danmark har over 40.000 tatt utfordringen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.