Uro for sykdom, ran og terror i ferien

sykdom ferie
sykdom ferie
Sykdom uroer oss mer ran og terror på ferie.

Hele 38 prosent av oss uroer seg for å bli syk i forbindelse med utenlandsreiser. Det er betydelig flere enn de som bekymrer seg for å bli ranet eller bli utsatt for terrortrusler. Det viser Tickets Sifo-undersøkelse.


– Vi reiser utenlands som aldri før til tross for den økende uroen i verden. Vi innser at risikoen for å bli rammet av terror er liten og uroer oss istedenfor å bli syke eller ranet på ferien, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

En ferie utenlands er til for å nytes maksimalt og forventningene før avreise er som oftest høye. Derfor er uroen for å bli syk stor. 38 prosent opplever at de er urolig for at utenlandsreisen skal påvirkes av sykdom. Drøyt en tredjedel bekymrer seg for å bli ranet eller bestjålet, mens 20 prosent er urolige for terror.

– Nordmenn uroer seg mer for hverdagslige hendelser som å bli syke eller frastjålet sitt pass eller lommebok, enn den veldig lave risikoen å bli utsatt for et terrorangrep. Flere kvinner enn menn uroer seg for terror, 28 respektive 14 prosent, sier Ellen Wolff Andresen.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Den eldste aldersgruppen er de som uroer seg minst foran en utenlandsreise. 26 prosent sier at de ikke bekymrer seg i det hele tatt.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.