Underholdning bra for din mentale helse

netflix

Isolasjonen som mange opplever under coronapandemien kan på lang sikt vare skadelig for den mentale helsen, ikke bare den fysiske helsen. Men begge deler påvirker hverandre.


Om man er fysisk inaktiv over lang tid forfaller kroppen, man øker gjerne i vekt og kanskje spiser man mer eller mer usunt. Dette har innvirkning på din helse.

Men kanskje mer alvorlig er innvirkningen av lang tid med sosial isolasjon og distansering. Årsaken er at vi mennesker er sosiale dyr, i tillegg er vi vanedyr. Når vanene brytes skjer det noe med oss mentalt, det samme med isolasjon fra slekt, venner og kolleger. Dessuten har usikkerheten rundt coronaviruset gjort mange usikre. Dette har innvirkning på din mentale helse.

For mange er fysisk aktivitet ikke så lett å praktisk gjennomføre, men gåturer og opplevelser i naturen er bra for kroppen og enkle å gjennomføre uten risiko for smitte. For den mentale helsen er underholdning et fint hjelpemiddel.

Under coronakrisen har folk oftere streamet filmer på Netflix, trafikken på nettsider som Cine.no har økt, YouTube og andre sider med filmer, musikk og videoer har opplevd en eksplosjon av trafikk.

Det samme har streaming av musikk på Spotify og Apple Music. Dette er et positivt tegn for den mentale helsesituasjonen til befolkningen, på en måte behandler man seg selv med underholdning for å bevare den mentale helsen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.