Tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken: – Sterkt betenkelig av regjeringen

lo

– Vi forstår at de sykehusansatte er sinte og skuffet over at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken.


Det sier LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i en kommentar til at regjeringen i går vedtok å stoppe sykehusstreiken. Hun mener regjeringen spiller aktivt på lag med arbeidsgiverne.

– Dette handler egentlig om at både arbeidsgiverne og regjeringen er motstandere av det rettferdige kravet om pensjon fra første krone, slår Hessen Følsvik fast. 

Les også:  Ny smittevernveiledning for kjøpesentre

Peggy Hessen Følsvik viser til at kravet om pensjon fra første krone også for deltidsansatte og lavlønte på sykehusene, har støtte i hele fagbevegelsen og i et stort flertall av befolkningen. 

– Alle andre unntatt regjeringen og arbeidsgiverne ser urettferdigheten i at de som tjener absolutt minst, også blir fratatt muligheten til å tjene opp til pensjon i alderdommen. 

Tvungen lønnsnemnd kunne helt klart vært avverget dersom arbeidsgiverne hadde tatt seg bryet med å søke om dispensasjoner fra streiken. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Det har de ikke gjort, noe som etter vår mening svekker hele begrunnelsen om fare for liv og helse.  Vi hadde forventet at regjeringen også så dette.  Og at regjeringen i det minste stilte spørsmål ved at arbeidsgiver helt har unnlatt å søke om dispensasjoner, sier Hessen Følsvik. 

– Derfor er det sterkt betenkelig at regjeringen går til det skritt å stoppe streiken nå. Det etterlater et inntrykk av at regjeringen spiller på lag med arbeidsgiverne og fratar arbeidstakerne deres rett til å kjempe for sine krav. Det er ikke holdbart, legger hun til.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.