Tror hjemmelaget er sunnere enn ferdigmat

orkla ferdigmat
orkla ferdigmat
Bent Høie og Peter Ruzicka.

8 av 10 norske forbrukere mener det er greit å bruke ferdigmat og halvfabrikata, men tror ikke det er like sunt som hjemmelaget mat. Mest skeptiske er kvinner.


Norske forbrukere er mer positive til å bruke ferdigmat eller halvfabrikata enn forbrukere i Norden for øvrig. Mest skeptiske er svenskene.

Det er likevel en oppfatning også blant norske forbrukere at industriprodusert mat inneholder mer sukker, dårlige råvarer og mye kunstige tilsetningsstoffer, sammenlignet med hjemmelaget mat. Mest negative er kvinner, som er de som har størst innflytelse på hva familien spiser, og som lager flest hverdagsmiddager her i landet.

Dette fremkommer i en ny nordisk kostholdsundersøkelse gjennomført av Kantar TNS på vegne av Orkla. Undersøkelsen er gjennomført blant landsrepresentative utvalg i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Resultatene fra Orkla Matbarometer, som vi har kalt undersøkelsen, gir oss viktig innsikt og viser at mytene om industriprodusert mat lever i beste velgående. Som en av de største aktørene i det nordiske matmarkedet har vi et ansvar for å øke kunnskapen om maten vi spiser og samtidig muliggjøre en bedre folkehelse ved å tilby sunnere matvarer som smaker godt, og som utgjør en viktig del av folks daglige kosthold, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.

Orkla Matbarometer viser at norske forbrukere i mindre grad enn svenskene har endret sitt kosthold i sunnere retning. Her i landet er vi også mer opptatt enn våre nordiske naboer av at matindustrien må ta et ansvar. Norske forbrukere er for øvrig de som har størst tiltro til helsemyndighetenes kostholdsråd.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.