Trening og moro for eldre med Snubla

gamle bydel oslo

I tre måneder har en gruppe eldre fra Gamle Oslo vært med å teste en styrke- og balansetrening kalt «Snubla». – Det var litt av en opplevelse, sier Arne (82) fra Etterstad. Test-resultatene forteller at Arne, akkurat som resten av deltagerne, har forbedret både styrke og balanse. De mener at de har fått mye mer. – Det beste med å være på Snubla var å treffe hverandre, sier de.


Tidligere denne uken hadde Snubla 1 sin siste trening. Etter en times økt med knebøy, balansepute og andre øvelser, smaker det med en felles lunsj. Mens de sender hverandre smørbrød med karbonader – alles favoritt levert av Seniorsenteret, forteller de om hvordan de har funnet veien til Snubla.

De fleste har fått tilbud om kurset av deres fysioterapeut, senior rådgiver, helsepersonell eller fra bydelen.

– Jeg må si at jeg er overrasket over hvor bra eldreomsorg i bydelen vår er, sier Gjertrud (75) fra Kværnerbyen.

– Jeg har fått tilbud om ting som jeg ikke viste om, sier hun.
– Jeg har ikke trent på 40 år. Nå har jeg til og med fått muskler, legger til Berit (73) fra Ensjø.

Fysioterapeut Margaret forteller at de ønsket å samle de eldre som bor hjemme, kan gå – med eller uten hjelpemidler og som har falt eller er redde for å falle.

– Målet med kurset var primært å øke muskelstyrke, balanse og bevegelighet, slik at deltagerne kan få en god og trygg hverdag. Samtidig var det et ønske å gjøre noe sosialt ut av det også. Det er rørende å se hvor fint de har det sammen i tillegg til det at de har forbedret fysisk form, sier hun.

I 2. etasje på K1-huset rett ved Tøyen-torget klinger latter. – Det er viktig å ha det gøy. Det er grunnen til at vi orker å komme å trene hver uke, forteller David (68) fra Kampen og legger til at kurset var utrolig bra både fysisk og sosialt. En overveldende bekreftelse kommer fra alle rundt bordet som skryter av sine instruktører, ergoterapeuten Malene og fysioterapeuten Margaret. De to har med sin humor og raushet, bidratt til en god stemning i gruppen.

Nå som Snubla 1 er over, vil alle fortsette å trene enten i treningsgruppe på Kampen Omsorg + eller på seniorsenteret.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.