Ti på Topp kårer årets turgåer: Vinneren gikk 285 turer på 6 måneder

Bedriftsidretten

Ti på Topp er et turkonsept som fortsetter under pandemien. Halfdan er nå kåret til Årets superturgåer og gikk hele 285 turer på 6 måneder!


– Det er i gjennomsnitt en og en halv tur tur hver dag, jo! utroper en engajsert Trudi Aaltvedt, ansvarlig for Ti på Topp Vestland.

Årets Ti på Topp-sesong er snart i gang og flere tusen vestlendinger har pusset turskoene. Bedriftene gjør seg klare til å knive om den gjeve tittelen «Årets turbedrift», mens enkeltdeltakere er klare for å konkurrere om å overta tittelen til Halfdan.

Halfdan er ansatt i Sweco, som i år igjen valgte å være toppsponsor for Ti på Topp Bergen. Mellom Multiconsult og Sweco, to store bedrifter innen samme bransje,  oppstod det stor konkurranse som vekket et voldsomt engasjement på arbeidsplassen. Det var Sweco som gikk av med seieren med hele 1943 registrerte turer i 2019!

– Å gå tur er ikke bare fin trening for kroppen, det gjør også godt for humøret, sier Halfdan.

– Halfdan var uten tvil en verdig vinner av tilltelen Årets Superturgåer i 2019! sier Trudi Aaltvedt, Aktivitetskonsulent Bedriftsidretten Vestland.

Ti på Topp Bergen er en årlig lavterskel turkonkurranse som vi har hatt i Bergen siden 2017. Tilbudet søker å få bergenserne ut på tur og nyte den nydelige naturen vi har her i Bergen. Tilbudet er meget gjennomført og godt tilrettelagt med en svært brukervennlig app. Dette skal bidra til at det skal være lett å komme seg ut på tur. Det har vært spesielt fokus på å introdusere bergenserne for nye spennende turmål, og etter tilbakemeldinger har vi hatt stor suksess med dette!

Det er en rekke helsefordeler med å ta beina fatt og komme seg opp på fjellet. Ikke bare kan du redusere risiko for hjerte og kar-sykdommer, senke blodtrykket, bygge styrke i både ben og kjerne og forbedre balansen, i tillegg til å heve humøret, senke stressnivået og redusere forekomst av angst. Et realt løft for helsen, med andre ord!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.