Syng med barna! Nytt E-kurs for småbarnsforeldre

barn

The Washington Post melder at en av de største vitenskapelige studier i musikkens virkning på hjernen har funnet noe slående: Musikalsk trening påvirker ikke bare din musikalske evne – det gir store fordeler til den emosjonelle og atferdsmessige modningen hos barn.


Barnas Musikkteater har utviklet et E-kurs for småbarnsforeldre, hvor de kan lære sang og nærværstrening med barna fra eget hjem.

Syng med barna! er et brukervennlig og enkelt program for småbarnsforeldre, hvor de kan lære sang og nærværstrening hjemmefra.

Mange voksne er sjenert for å synge. 
– For 50 år siden sang “alle”. Nå omgir vi oss med velprodusert studio-lyd i alle kanaler, og sånn lyder det ikke når man selv synger. Det har gjort at mange voksne ikke tør å synge, sier Sonia Loinsworth, sanger og daglig leder i Barnas Musikkteater.

I tillegg har program som “Stjernekamp”, “Idol” og “X Factor” omgjort sang og musikalsk utøvelse til en sportsgren: en prestasjon på noen få minutter som skal bedømmes i lang tid etterpå. Det gjør at mange får prestasjonsangst av å skulle synge.

For barnet er lyden av mamma og pappa’s stemme viktigere enn noen annen lyd. Det er enkelt med noen få øvelser å oppnå en fin klang i alle stemmer – ikke så du blir operasanger – men slik at du kan synge for og etterhvert med barnet ditt. Den positive effekten vil vare lenge og prege barnets liv.

Programmet «Syng med barna» inviterer foreldrene til å gå gjennom denne sjenansen med enkle og effektfulle verktøy, og tilbyr sangerens verktøykasse for ikke-sangere, sammen med nærværstreningProgrammet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk, og vil lære mer.

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan du får fin klang i din egen stemme, og hvordan du kan bruke sangerens verktøykasse til å lære og synge, og hvordan du synger med barnet ditt.

Det inneholder 14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer, med og uten sang (vokal) – som du kan bruke når du synger med barnet ditt.

Sang er en hyggelig og fin måte å være sammen med barn på, men effekten av sang på barnets helse og utvikling går langt forbi hygge-nivå: 

  • Sang utløser endorfiner, såkalte “lykkehormoner” i hjernen
  • Sang demper stress-hormonet kortisol
  • Sang og enkelt musikalsk øving aktiverer den delen av hjernen som koordinerer den logisk-matematiske intelligens med den kreative. Den forbereder med andre od barnet til skolegangen.

  • Sang styrker følelsen av mestring og samspillet mellom foreldre og barn
  • Sang er en av de beste måtene for barn å lære norsk på
  • Sang beroliger og gir barnet ditt trygghet

Programmet er pedagogisk og enkelt, og kan brukes av alle. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.