Sykler fra Oslo til Paris for Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen

Fredag 28. juni startet Team Rynkeby God Morgens veldedighetssykkellag på den 130 mil lange turen til Paris. Over 250 syklister fra Norge skal sykle til inntekt for Barnekreftforeningen.


Lagene var samlet på Rådhuset for felles avreise på fredag. Her ble de heiet av gårde av representanter fra Barnekreftforeningen og sine egne familier. Tommy Steine og Sigurd Sollien sto for underholdningen. I tillegg kom Dag Erik Pedersen med sykkeltips for fremmøtte.

Hard trening
De engasjerte syklistene har trent hardt i hele år for å gjøre seg klare til den lange sykkelturen til Paris. I tillegg til hard trening har de brukt store deler av fritiden sin til å skaffe sponsorer og samle inn penger til turen.

I fjor samlet de norske lagene inn over 9 millioner kroner til forskning på barnekreft. Rekorden fra i fjor er allerede slått.

Pengene går til forskning
Team Rynkeby God Morgen i Norge har tilsammen bidratt med over 23 millioner kroner til forskning på barnekreft siden 2014. Mosjonssyklistenes brennende engasjement og iver gjør dem til Barnekreftforeningen sin største bidragsyter. 

–  Vi er stolte av syklistene og service teamet som gir alt for å samle inn penger for å hjelpe barn og ungdom med kreft. De har gjort en imponerende innsats gjennom hele året, og endelig kan vi heie dem av gårde til Paris. Vi ønsker dem lykke til, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen. 

Felles motivasjon
Nesten 200 barn i Norge får kreft hvert år, og flere av syklistene har opplevd å få den verst tenkelige beskjeden om at deres barn har kreft. At forskning gir håp til å redde flere barn gir ekstra motivasjon i de bratteste oppoverbakkene.

Alle som deltar på laget er frivillige og har mål om å gjøre noe bra for barn med kreft og delta i det sosiale felleskapet som knyttes underveis. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.