Sunt med pauser

| 12. februar 2017
eden pauser

Ta deg pauser og føl deg bedre.

For at du skal klare å konsentrere deg om arbeidet og holde fokus hele arbeidsdagen, er det viktig å huske på å ta tilstrekkelig med pauser. Selv om flere pauser i tillegg til lunch kan synes som en umulighet i stressede arbeidsdager, så har faktisk pauser en stor innvirkning på vår effektivitet.

Selv bare noen minutters pauser gjennom arbeidsdagen hjelper både kropp og sjel med å slappe av og hente seg igjen slik at du kan arbeide mer effektivt i neste arbeidsøkt. Ettersom et menneske bare kan fokusere på krevende arbeid kontinuerlig i om lag en time er det optimalt å ta en kortere pause hver time og dessuten en lengre pause en gang på dagen.

Hvis du har lett for å glemme å ta pauser så kan du laste ned en app som hjelper deg, for eksempel Eden Body Guard, eller sette på en alarm på mobilen som minner deg på å ta pause med regelmessige intervaller. Gjør noe som får deg til å ha det bra i pausen. Hvis pausen er trivelig blir effekten av den større.

Her kommer noen eksempler på hva du kan gjøre:

  • Ta en kopp kaffe eller drikk et glass vann
  • Spis et lite mellommåltid
  • Småprat med kollegene
  • Les en bok eller en avis
  • Gå en liten runde eller strekk ut
  • Gjør noen pusteøvelser

Korte pauser gjennom arbeidsdagen er også en enkel måte å forbedre ditt allmenne velbefinnende:

Er målet ditt å bevege deg mer? Gå en runde rundt kvartalet, ta trappene eller gjør en liten strekkøvelse i pausen.
Vil du spise sunnere? Ta med deg et sunt mellommåltid – ved å spise hver time, for eksempel i en pause, holder du blodsukkeret på et jevnt nivå.

Har du behov for å jobbe med å håndtere stress? Gjør enkle puste- og avslappingsøvelser ved arbeidsplassen din. Hvis lydnivået omkring deg er for høyt kan du lytte på rolig musikk mens du holder på.

Edens vannkjølere og kaffemaskiner hjelper deg med å ta arbeidspauser. Ved å ta en kopp kaffe eller et glass vann tar du en tilfeldig pause fra arbeidet, noe som gir muligheten til spontane mikromøter med kolleger.

Tagger: ,

Kategorier: Helse, Symptomer, Trening

Om skribenten ()

Gunnar Andreassen er en helseinteressert forfatter, foredragsholder og frilansjournalist i bl.a. Bodøposten.no. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no.

Kommentarer er stengt.