Sunnest frokost på Scandic?

frokost
frokost
Scandic Ishavshotel i Tromsø.

En sunn frokost er viktig også når man er på ferie. Blandt hotellene i Norge er det Scandic hotellene som er ledende, men det er mange andre hoteller som er med i årets kåring.


Unik service, dedikerte medarbeidere og fokus på lokale råvarer og bærekraft er nøkkelord når Scandic satsert på å gjenerobre frokosttronen det uoffisielle NM i hotellfrokost. I år er hele fem av åtte finalister Scandic-hoteller.

– Finaleplassene er resultatet av fantastiske medarbeidere, knallhard jobbing og kontinuerlig arbeid med å utvikle og forbedre frokosten vår. Nøkkelord er gode råvarer, videreutvikling, lokalmat og at vi setter kokken i sentrum, sier Morten Hallan, kjøkkensjef i Scandic Norge og ansvarlig for den prisbelønte Scandic-frokosten.

Service og bærekraft
Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, tror kombinasjonen av service, bærekraft og en frokost som passer for alle gjør at Scandic har så mange finalister i Twinings Best Breakfast, uoffisielt NM i hotellfrokost.

– Vi var tidlig ute med bærekraft, allerede på 90-tallet. Frokosten vår er Debio bronsemerket og vi har et rikt og velsmakende tilbud til alle våre gjester. Det er viktig at alle skal føle seg ivaretatt hos oss, uansett om de har allergier, intoleranser eller er veganere. Derfor har vi egne stasjoner med gluten- og laktosefrie alternativer, og en av årets nyheter som har rukket å bli veldig populært, er kalkunbacon grillet på en liten kullgrill på bufféen for den gode røkte smaken.

Malting forteller videre om dedikerte medarbeidere som elsker å stå opp tidlig for å gi gjester den aller beste starten på dagen. Medarbeidere som er stolte av jobben sin og legger sin ære i en frokost som skal være like fristende og delikat for morgenfuglene som for etternølerne som kommer rett før stengetid.

Har vunnet 10 ganger
Ingen har en sterkere frokostposisjon i Norge enn Scandic Nidelven. Trondheims-hotellet har vunnet Twinings kåring hele 10 av de 12 foregående årene. Kjøkkensjef ved Scandic Nidelven, Sigve Eliassen håper hotellet tar en 11. seier i høst når finalen skal avgjøres og Norges beste frokost 2017 skal kåres.

– Det som trengs for å lykkes år etter år er å aldri gi seg med nyutvikling. Vi må alltid ha øynene oppe for forbedringer. Engasjerte kokker er essensielt. Hos oss har vi kokker som liker å by på seg selv og som gir det lille ekstra hver eneste dag. Det å stå ute på buffé blant gjester krever utradisjonelle kunnskaper og egenskaper fra en kokk, noe alle våre kokker innehar. Hos oss sitter mye av dette «i veggene». Det har blitt en bedriftskultur, sier Eliassen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.