Sunne italienske spisevaner inspirerer nordmenn

parmigiano reggiano

Middelhavskosten har for lengst tatt plass i det norske kostholdet. Den store importøkningen av parmesan til Norge viser at «the King of cheese», den italienske osten Parmigiano Reggiano, tar stadig større plass i nordmenns kosthold.


Denne osten er et velsmakende tilskudd til et balansert kosthold – utmerket for en moderne livstil som krever fysisk energi og vitalitet.

Til tross for at parmesan produseres i store mengder, foregår arbeidet fortsatt på den gamle måten ved hjelp av håndkraft. Mest av alt er osten avhengig av kunnskapen til alle som er med på å lage den. Parmigiano Reggiano er helt uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Kun naturlige råvarer brukes i prosessen og kvaliteten er avhengig av opprinnelsesstedet, foringen og den høye melkekvaliteten.

En energikilde for unge og eldre
Parmigiano Reggiano spiller en viktig rolle i et balansert kosthold på grunn av ostens langvarige, naturlige modningsprosess. I tillegg til å være rik på proteiner, kalsium, fosfor, sporelementer og vitaminer, er den lett fordøyelig og viktig for både barn og eldre.

Ved siden av at Parmigiano Reggiano er et komplett måltid i seg selv, er italienerne mestere i å blande inn Parmigiano i de fleste retter de serverer.

Parmigiano Reggiano – den ideelle ingrediensen
Som smakstilsetter gir Parmigiano supper og salater et smaksmessig løft. Å smelte skorpen i suppen, gir en helt ny smaksopplevelse.

Revet 24 måneder gammel Parmigiano Reggiano går veldig godt sammen med de fleste italienske pastarettene, revet eller skivet.

Den mer modne Parmigiano Reggiano 24-30 måneder, er spesielt smakfull i hovedretter. Server den skivet på en carpaccio av oksekjøtt eller fisk, eller på roastbiff med en dråpe ekstra virgin olivenolje.

Parmigiano Reggiano passer godt sammen med friske salater og alle slags grønnsaker.

Nordmenn gjør som italienerne og ”smugler” inn Parmigiano Reggiano i kostholdet, ikke bare på grunn av den enestående smaken, men også på grunn av de ernæringsmessige kvalitetene og fordi den er lett fordøyelig. Under finner du en fristende oppskrift på mørk sjokolademousse med sprø chips laget med Parmigiano Reggiano.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.