Styrker beredskapen under Arctic Race

sykkel

Årets Arctic Race går 15. – 18. august, gjennom Lofoten og Vesterålen, før det ender opp i Narvik. I løpet av rittet vil to ambulanser og en legebil fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse følge syklistene.


– Arctic Race er en folkefest. Det er viktig at arrangementet er så trygt som mulig for alle som deltar. Vi er blitt bedt om å stille med ekstra akuttberedskap i tillegg til den som det offentlige helsevesenet tilbyr. Det gjør vi for at hjelpen skal være på plass umiddelbart dersom noen skader seg eller blir syke under rittet, sier generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Syklistene vil sykle fire etapper gjennom flere kommuner og Stiftelsen Norsk Luftambulanse håper på et godt samarbeid med lokalt helsevesen i alle kommunene rittet passerer.

– Vi vet at det finnes en god kommunehelsetjeneste, ambulansetjeneste og luftambulanse i området ved behov. Men vi ønsker å bidra ekstra for at folk skal få raskest mulig helsehjelp der de er. Målet vårt er å bringe sykehuset ut til pasientene, sier Hans Morten Lossius.

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er glad for å ha Stiftelsen Norsk Luftambulanse med på laget.

– Det er lange avstander i Nord-Norge, og gjennom ekstra medisinsk beredskap fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør vi Arctic Race of Norway til en enda tryggere opplevelse for syklistene, alle som er involvert i arrangementet, og alle som ser på, sier Dybdal.

Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd håper også at samarbeidet mellom Arctic Race of Norway og Stiftelsen Norsk Luftambulanses skal bidra til at flere laster ned appen Hjelp 113 på telefonen.

Den er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og gir nødsentralene melding om nøyaktig hvor innringeren er og kan spare livsviktig tid for den som har skadet seg.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.