Streik avverget – NHO og Norsk Sykepleierforbund enige

sykehus mat

Det ble fredag 30. august klokken 02.45 oppnådd enighet mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel om mellomoppgjøret 2019.


Torsdag 29. august klokken 10.00 satte partene seg ned hos Riksmekleren. Meklingsfristen var satt til midnatt, og partene kom til enighet litt over to og en halv time på overtid.  

– Vi er glade for at vi har kommet til enighet med NSF. Private institusjoner og bedrifter innen helse og omsorg har vært konkurransedyktige på lønn tidligere, og det skal vi fortsette å være, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel. 

– Lønnsnivået til sykepleiere generelt er blitt hevet betydelig i år gjennom oppgjørene i offentlig sektor. For å sikre at våre medlemsbedrifter er konkurransedyktige, har vi derfor løftet minstelønnssatsene for sykepleiere til dels betydelig i dette oppgjøret, sier Kaltenborn. 

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

NHO Service og Handel er opptatt av at sykepleiere skal likebehandles uavhengig av hvor de er organisert. Derfor har vi også gitt de samme satsene til sykepleiere organisert i Fagforbundet fra samme virkningstidspunkt.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.