Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Acco

Har du tenkt på at kjemikalier fra tekstiler, bygningsmaterialer, kosmetikk og rengjøringsmidler kan binde seg til partikler i luften? Det gjør at mennesker blir mer eksponert for kjemikalier, som igjen kan føre til allergiske reaksjoner. Flere forbrukere blir bevisst på årsaken til symptomene og sørger for å ha en luftrenser i hjemmet.


En luftrenser fra Leitz TruSens vil bidra til å holde forurensede partikler til det minimale, slik at luften er renere og fører til færre reaksjoner i husstanden.

– Det er mange grunner til å kjøpe en luftrenser. De som har aller mest nytte av en luftrenser er mennesker som lider av allergi da luftrenseren bidrar til å redusere de allergiutløsende luftbårne allergenene, for eksempel pollen og kjæledyrsflass. Resultatene er veldig synlige for disse menneskene når symptomene reduseres, sier administrerende direktør i Acco Brands Kjetil Brynildsen.

Allergikere, astmatikere og personer med annen overfølsomhet vil kunne reagere på forurensede partikler som ikke nødvendigvis inneholder de konkrete allergenene de vanligvis reagerer på. En luftrenser vil også være til nytte for personer som ikke har utviklet symptomer. Å redusere partikler med kjemiske stoffer i hjemmet kan forebygge utvikling og symptomer på overfølsomhet. 

Til Leitz TruSens luftrenserne kan du i tillegg kjøpe egne HEPA-filtre utviklet spesielt for rensing av pollenallergener, partikler fra kjæledyr eller lukt som sprer seg i luften. Filtrene kan du velge ut ifra familiens behov. Hepafiltrene må byttes ca. hver 12 måned.

– Imidlertid er de også nyttige for å redusere lukt og flyktige organiske forbindelser fra mange forskjellige giftstoffer og kjemikalier som finnes i hverdagsprodukter (VOC), som er vanlige i de fleste hjem, så vel som luftbårne bakterier og virus. Det er her en luftrenser kan være veldig nyttig for alle, da den kan brukes som et ekstra verktøy for å redusere luftbårne forurensninger, inkludert virus, i et hjem eller i et trangt rom, sier Kjetil Brynildsen.

De to største Leitz TruSens modellenes unike SensorPod registrerer luftkvaliteten og justerer rensehyppigheten deretter – helt automatisk. Etterspørselen for Leitz TruSens-produktene har økt i takt med at flere blir bevisst på viktigheten av ren luft i hjemmet.

– US EPA (United States Environmental Protection Agency) anbefaler en luftrenser som en del av en overordnet plan for å beskytte deg selv og din familie. I tillegg til tiltak som håndvask og desinfisering av overflater, legger Brynildsen til.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.