Stoler mer på apotekansatte

apoteker
apoteker
Folk stoler mer på apotekansatte.

Befolkningens tillit til ansatte på apotek øker og 7 av 10 ønsker nå å bruke apotekene som alternativ til fastlege i enkle helsespørsmål, viser ny undersøkelse av Opinion for Virke.


− Dette er gledelige nyheter for våre medlemmer i apotekbransjen. Folk begynner å få øynene opp for kompetansen som finnes hos apotekene, sier bransjedirektør i Virke, Alisdair Munro.

Et av hovedfunnene i undersøkelsen av viser at et flertall av befolkningen på landsbasis heller ønsker å oppsøke apotek enn fastlege ved mindre alvorlige helseplager. Og Oslo topper statistikken, der 80% som svarer at de kunne brukt apotek som alternativ til fastlegen sin.

− Når det er lange køer hos fastlegene må helsetjenesten organiseres smartere. Resultatene fra undersøkelsen kan tyde på at apotekene oppleves som mer tilgjengelige enn fastlegene, sier Munro.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.