Stoler mer på apotekansatte

| 8. mars 2017
apoteker

Folk stoler mer på apotekansatte.

Befolkningens tillit til ansatte på apotek øker og 7 av 10 ønsker nå å bruke apotekene som alternativ til fastlege i enkle helsespørsmål, viser ny undersøkelse av Opinion for Virke.

− Dette er gledelige nyheter for våre medlemmer i apotekbransjen. Folk begynner å få øynene opp for kompetansen som finnes hos apotekene, sier bransjedirektør i Virke, Alisdair Munro.

Et av hovedfunnene i undersøkelsen av viser at et flertall av befolkningen på landsbasis heller ønsker å oppsøke apotek enn fastlege ved mindre alvorlige helseplager. Og Oslo topper statistikken, der 80% som svarer at de kunne brukt apotek som alternativ til fastlegen sin.

− Når det er lange køer hos fastlegene må helsetjenesten organiseres smartere. Resultatene fra undersøkelsen kan tyde på at apotekene oppleves som mer tilgjengelige enn fastlegene, sier Munro.

Tagger: , ,

Kategorier: Behandlinger, Medisiner, Sykdommer, Symptomer

Om skribenten ()

Gunnar Andreassen er en helseinteressert forfatter, foredragsholder og frilansjournalist i bl.a. Bodøposten.no. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no.

Kommentarer er stengt.