Sportsapoteket tror på «svenske tilstander» i det norske apotekmarkedet

helse

Apotekbransjen i Norge henger langt etter utviklingen i Sverige. Nå lanserer Vestil Apotek AS det digitale nettapoteket Sportsapoteket.no. – Vi vil være en utfordrer og i lys av dagens situasjon fremstår nettapotek som et helt nødvendig alternativ til de fysiske apotekene, uttaler de.


Bransjen er spådd å oppleve klondyke tilstander; tiden er helt perfekt og apotekvarer og legemidler er som skapt for netthandel.

– Norge er fremdeles i startgropen og ligger langt etter nabolandet Sverige. E-handel utgjør litt mindre enn 2% av apotekbransjens omsetning på 37 milliarder i året. Vi tror andelen av e-handel vil øke til 10% i 2023 og 20% i 2027. Det er rimelig å anta at Norge vil stå overfor en tilsvarende utvikling som Sverige har hatt, hvor apotekbransjens e-handel utgjorde en andel på 11% i 2019 og med en vekst på solide 36%. Andelen forventes å utgjøre 25% av totalomsetningen i 2023, sier Thomas Andersen, daglig leder i Sportsapoteket.no.

– Markedet og apotekbransjen er perfekt for e-handel, spesielt med tanke på e-resept og BankID. Verdikjeden digitaliseres og e-handel vokser rekordraskt i de fleste markeder. Vestli Apotek AS, som er det fysiske apoteket bak Sportsapoteket.no, ble etablert i 2015 og har gått med overskudd fra starten. Vi mener etableringen og lanseringen av nettapoteket var et helt naturlig skritt å ta, sier Andersen.

– Timingen er perfekt. Dette er en veldig spennende tid for bransjen og vi ser et marked med enorme muligheter. Dagens Korona-utfordring har med all tydelighet vist at apotekbransjen er i endring, sier Andersen.

Fordelene ved å handle og hente ut medisiner på nettapotek er opplagte. Dette har svenskene klart å formidle mye bedre enn hva apotekene har gjort her i landet. Dette er nok en av årsakene til at omsetningen er såpass lav i forhold til nabolandet. Fremdeles er det mange som ikke er klar over at man kan kjøpe reseptbelagte medisiner på nettet. Her har man en jobb å gjøre. Det kommer til å bli en like stor selvfølge å bestille faste medisiner på nettet som å betale regninger i nettbanken.

– Ingen skal behøve å dra ut for å hente medisinene sine når det er så enkelt å handle dem på nett. Det spiller ingen rolle om man bor i nord eller sør. Med nettapotek er det likt for alle. Hvem vil stå i kø med masse syke mennesker og samtidig betale mer, spør Andersen.

At alle kan være med og eie et av kun 12 godkjente nettapotek i Norge, er gode nyheter for de som er ute etter nye muligheter. For første gang kan folk flest, uten store investeringssummer, kjøpe aksjer i et apotek. Denne bransjen er forventet å vokse lynraskt og man kommer til å se flere aktører og mer konkurranse.

– Man må smi mens jernet er varmt og det er spennende å være med tidlig i utviklingen, sier Andersen.

En vesentlig del av sortimentet i Sportsapoteket.no er sportsmedisinske produkter og tjenester. For hvem ønsker vel ikke å være fysisk aktiv lengst mulig og fortsatt kunne drive med det man elsker. Sammen med gode samarbeidspartnere har teamet bak nettapoteket en klar visjon:

– Jeg har drevet med idrett så lenge jeg kan huske. Etter å ha passert 60 var det ikke lenger en selvfølge. Vond rygg og slitte knær gjorde meg mindre aktiv. Dette gikk ut over humøret. Jeg ble anbefalt behandling, samtidig som jeg i dag bruker knestøtte på tur. Det betyr at jeg fortsatt kan drive med det jeg elsker.

Det er mange som meg som opplever at muligheten til å være aktiv svekkes med årene. Men dette ville jeg ikke akseptere. Derfor skaffet jeg meg en oversikt over behandligssteder og leverandører av sportsmedisinske produkter og prøvde ut hva som var til nytte for meg.

I samarbeid med farmasøytene hos Vestli apotek kan Sportsapoteket tilby produkter og tjenester som kan holde deg aktiv så lenge som mulig.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.