Spis mindre og bedre kjøtt

lynx

Når du skal bruke kjøtt i rettene, bruk heller mindre av høy kvalitet! Her er to deilige oppskrifter på Prosciutto di Parma.


Asparges i Prosciutto di Parma med hollandaisesaus


Ingredienser (4 porsjoner)
12 grønne asparges
4 skiver Prosciutto di Parma
2 ss rapsolje
3 eggeplommer
180 g smør
1 ss kaldt vann
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
2 ss kaldt smør


Fremgangsmåte
• Forvarm ovnen til 180 grader.
• Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.
• Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.
• Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer. 

Torta Fritta med Prosciutto di Parma og ramsløkmajones

Torta Fritta (4 porsjoner)
15 g fersk gjær
1 dl H-melk
1,5 dl lunkent vann
500 g hvetemel
1 ts salt
100 g meierismør
Frityrolje

• Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv.
• Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne.

Ramsløkmajones
2 stk eggeplommer
1/2 ts salt
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
4 dl solsikkeolje
1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
• Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Prosciutto di Parma
Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.