Specsavers best på kundeopplevelser av optikerkjedene

briller

KPMG har kartlagt hvilke selskaper nordmenn mener tilbyr de beste kundeopplevelsene. For andre året på rad er Specsavers den eneste optikerkjeden som er inne på topp ti-listen.


Nyheten ble nylig avslørt under KPMGs arrangement «Norges beste kundeopplevelser – Oppskriften på suksess». Specsavers havnet totalt på en syvendeplass i KPMGs store norske markedsundersøkelse fra 2019 som har kartlagt nordmenns kundeopplevelser hos ulike kjente merkevarer på tvers av ni forskjellige bransjer.

Customer Experience Excellence Analysis 2019, gjennomført av KPMG, har kartlagt hvordan merkevarene presterer i forhold til seks sentrale drivere som sammen utgjør den totale kundeopplevelsen: Personalisering, integritet, tid og innsats, forventninger, problemløsning og empati.

I tillegg til å være inne på listen over de ti selskapene – og dermed beste merkevare innenfor kategorien Optiker – så scorer også Specsavers best innenfor kategorien «Personalisering». 

– Personalisering er nøkkelen for å bygge lojalitet og få anbefalinger fra kundene. Merkevarene som gjør det aller best klarer å skreddersy produkter, tjenester og opplevelser som møter den enkelte kundes spesifikke behov, sier Yngve Fjell, som er leder for kundeopplevelse hos KPMG.

Videre heter det fra KPMG at resultatene fra markedsundersøkelsen gir et godt bilde på hva som skal til for å innfri norske forbrukeres forventninger og skape lojale kunder gjennom ekstraordinære kundeopplevelser – i en tid hvor digitalisering og nye forretningsmodeller endrer bransjer, behov og kjøpsatferd.

Også tidligere i år kom Specsavers seirende ut av en forbrukerundersøkelse. Resultatene fra Norsk Kundebarometer 2019 viser at Specsavers er den optikerkjeden i Norge som har de mest fornøyde kundene.

– Jeg vil gjerne få takke alle våre dyktige medarbeidere og partnere, som hver dag står på for å gi gode kundeopplevelser. I en tid hvor kravene til retail er skyhøye, så er det motiverende å se at det nytter å ha som målsetting å overgå kundenes forventninger til oss, fastslår Henning Eriksen, administrerende direktør i Specsavers Norge.

De 10 selskapene norske forbrukere vurderer som aller best på kundeopplevelse er:

1. Vinmonopolet
2. Vipps
3. Zalando
4. Boots
5. Sbanken
6. Flytoget
7. Specsavers
8. Radisson Blu
9. Vitusapotek
10. KLP 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.