Søvnproblemer? Bruk tiden på noe gøy

søvn

Mange nordmenn sliter med søvnproblemer. Det er blitt ganske vanlig å ligge våken i nattetimene og vente på at det skal bli morgen, men det trenger du ikke. Her kan du lese mer om søvnproblemer og hva du kan gjøre for å finne på noe gøy, mens du venter på å få sove.


Søvnproblemer spenner fra alvorlig insomoia til lette søvnproblemer. Alle mennesker har opplevd ikke å få sove, det kan skyldes utvendige faktorer som for eksempel stress eller for mye kaffe, mat eller alkohol eller det kan skyldes dypereliggende årsaker som gjør at vi ikke utskiller nok av søvnhormonet Melatonin.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Hva er søvnproblemer?
Uansett hva som er grunnen så finnes det mye du kan gjøre selv hvis du ikke kan sove. De fleste anbefaler å lese en bok eller en annen ensformig aktivitet til du blir trøtt i stedet for å ligge og stresse med å få sove.

Det anbefales normalt ikke å benytte seg av skjerm eller gjøre aktiviteter på tv, datamaskin eller mobil, men det er ikke alltid det kan unngås.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Hva kan jeg gjøre selv?
Hvis du ikke kan stå i mot skjermbruk, så finnes det mye du kan gjøre som er både gøy og nyttig. Har du prøvd å investere? Det er mange som har begynt å investere i kryptovaluta gjennom såkalte kryptoroboter. Her kan du lese en anmeldelse av kryptoroboten Inside Bitcoin for å se om den kanskje kan være noe for deg.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

En kryptorobot gjør det enkelt og gøy og investere og det er mye morsommere å tjene litt penger mens man venter på å kunne sovne. Det er alltid lurt å lese anmeldelser av kryptoroboter før man eventuelt betaler depositum og får den til å investere for deg, men når du har funnet en som er trygg er det bare å sette i gang.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.