Solkremsalget tar av i sommervarmen

hudkreft

Norges største nettapotek, Farmasiet, kan melde om et enormt trykk på solkrem nå som sommervarmen endelig har meldt seg i det ganske land. – En god og viktig indikasjon på at folk beskytter huden sin, sier Farmasiet-sjefen.


Årets første sommermåned leverer varene på værfronten. For øyeblikket opplever store deler av landet en aldri så liten hetebølge. Mens flere av elektronikkforhandlerne melder om ekstreme salg av kjøleprodukter, kan nettapoteket Farmasiet skilte med voldsomme økninger i salg av solkrem og fuktighetskrem.

– Hittil i juni er solkremslaget opp 240 prosent sammenlignet med juni i fjor. Aloe vera-salget er opp enda mer, hele 275 prosent sammenlignet med samme måned i 2019, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth.

Han kan fortelle at det i solkremkategorien har gått aller mest av barnesolkrem og solkrem med faktor 30.

– Det virker som om folk velger høyere faktor i år enn i fjor. Det er godt nytt at vi er enda mer påpasselige med huden vår i år, sier Furuseth som legger til at solfaktor 30 er den anbefalte beskyttelsen fra Helsenorge.

I løpet av de første 15 dagene i juni har nettapoteket Farmasiet solgt over 8300 enheter med solkrem.

I tillegg til at folk generelt kjøper høyere solkremfaktor i år er det også en tendens at folk i større grad kjøper flere typer solkrem for ulike kroppsdeler.

– Solkrem for lepper solgte vi en del av i fjor, men hetebølgen vi opplever nå gjør at vi ser på salgsrekord der også. Enn så lenge snakker vi om en tidobling. I tillegg har vi begynt å ta inn solkrem for hår, noe som umiddelbart har slått an, sier Furuseth.

Farmasiet-sjefen er ikke overrasket over den store salgsøkningen, spesielt når gradestokken bikker 30 i enkelte deler av landet:

– Vi har forberedt oss godt og sørget for flere store leveranser til lageret vårt de siste ukene, så vi håper nordmenn flest fortsetter å bruke godt med solkrem for å kunne nyte godværet uten å gjøre skade på huden.

Skulle man være i tvil om hvor mye solkrem man bør bruke når man tar turen ut, har fag- og kvalitetssjefen i Farmasiet, Lisa Grinaker, en enkel oppskrift:

– En god regel for hva som er nok solkrem er en håndfull solkrem til en hel kropp, ca. 45 ml. Hvis det bare er ansiktet som er eksponert for solen anbefales det en teskje, ca. 5 ml, til ansikt og nakke. Det er viktig at man påfører nok solkrem for å få riktig beskyttelse, og generelt smører folk for lite, eller for tynne lag, forteller Grinaker og avslutter:

– Gjenta påsmøring hver 2. time for å sikre tilstrekkelig beskyttelse, og hyppigere ved bading og svetting. Ved riktig bruk av solkrem vil en flaske brukes fort opp, spesielt om det er en hel familie som skal smøres.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.