Snakk med legen på video

video lege
video lege
Ta legetimen på mobilen.

Komplettapotek.no og gründerselskapet Eyr.md er først ute i Norge med å gjøre helsehverdagen enklere for folk flest. Med den nye, norske tjenesten Eyr.md kan du snakke med lege over video på smarttelefon eller PC.


– Vi opplever ofte at kundene våre har ønske om å diskutere diagnoser og medisinske spørsmål som ligger utenfor apotekets kompetanseområde. Det er derfor svært nyttig at det nå finnes enkelt tilgjengelig legetjeneste som vi kan henvise kundene til, forteller apoteker Stig Henning Pedersen.

Komplettapotek.no har selv en egen chat hvor farmasøyter svarer på spørsmål om apotekvarer, legemidler og behandling. I tillegg til svar på medisinske spørsmål kan kunder benytte tjenesten ved behov for resept eller henvisninger.

Slik fungerer det
For 350 kroner kan alle nordmenn med smarttelefon snakke med en lege over video. Slik gjør du det: Du laster ned App’en «Eyr Online Doktor – legetime over video og chat», og registrer deg som bruker. Her kan du bestille legetime samme dag eller påfølgende dager. Legen vil ringe deg opp til avtalt tid, og konsultasjonen starter.

Du kan bruke videokameraet på telefonen til å vise symptomer og annen informasjon. Kredittkortet du har registrert vil bli belastet med 350 kroner i etterkant. Det er leger fra Colosseumklinikken Medisinske Senter som bistår kundene.

Etter konsultasjonen mottar kunden et notat i App’en, en mini epikrise, som eventuelt kan vises til fastlegen.

Dekker mange slags konsultasjoner
Mellom 30 og 40 % av alle konsultasjoner med allmennlege kan gjøres over video, i stedet for en tradisjonell konsultasjon.

Typiske konsultasjoner som fungerer godt er fornyelse av resept, medisinske råd, allergi, kvinners helse, samt muskel- og skjelettplager.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.