Slipp lyset inn

lys innendørs

Lys er viktig for oss. Det gjelder uansett helsetilstand. Men det er klart at ved sykdom skjer det fort at behovet ikke blir dekket på en tilfredsstillende måte. Situasjonen tilsier at det blir mye tid innendørs, og at vi derfor berøves mye av det naturlige dagslyset.


Hvis lidelsen er av psykisk karakter, kan dette liketil forverre tilstanden.

Det er derfor et godt poeng å gjøre det beste ut av det du har hjemme. Så hvordan bringer du lyset inn i din bolig?

Du kan begynne med å se deg rundt. Hvilken farge er det på veggene? De lyse fargene reflekterer lys best, Og aller best er hvitt. Kanskje var de opprinnelige hvite, men begynner å falme? Få opp en ny og frisk hvitfarge. Hvis du er fysisk kapabel til det, kan du male dem selv.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Lyse vegger og gardinfrie vinduer
Du kan ha aktiviteter og sette deg mål selv om du ikke er i stand til å møte på jobben. Eller du kan ha en maler-weekend med gode venner hvor du inviterer på en after-painting middag.

Dernest kan du ta for deg vinduene. Inn her strømmer naturens egen lys på dagtid. Ikke skjerm deg mot dette med heldekkende gardiner. Det vil ikke beskytte deg med noe som helst, men heller forsterke nedstemtheten. Om du ikke selv kan gå ut, kan du i det minste sitte å betrakte verden utenfor en halvtime eller to hver dag.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Kunstig belysning innvendig har du så klart så lenge du passer på å betale strømregningen. Men har du gjort maksimalt ut av det? Både innredning spesielt og lyssetting spesielt er viktig for deg som må tilbringe mye tid hjemme.

Kjøp nye lamper til boligen
Kanskje er det akkurat når du er syk du har tid til en lysmessig ominnredning av boligen din?
I så fall begynner du alltid med å finne ut hvor du vil ha lyskildene. Belysning ovenfra er naturlig på kjøkken og bad, men mer valgfritt i stua og på soverommet. Se for deg kombinasjoner av stålamper, bordlamper og vegglamper. Utvalgte spots kan gi et elegant uttrykk. Den fine bokhylla di trenger sikkert litt ekstra oppmerksomhet, så sørg for å gi den det lyset den trenger.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

La ikke tv-apparatet blir for dominerende. Gode lesekroker med tilhørende lamper forøker kvaliteten på din hjemmetilværelse. Både vegglamper og transportable stålamper kan stilles inn for perfekt leselys.

Det er mye du kan velge mellom hos Lampemesteren. Finn utvalget her. Med et lyst hjem vil du trolig også være lysere til sinns. Det kommer godt med på bedringens vei, og formodentlig kan den også gjøre den litt kortere.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.