Slik unngår du hudproblemer ved bruk av munnbind!

skincity

Å bruke munnbind har for noen av oss blitt en del av hverdagen – og for mange til og med en del av arbeidsuniformen. Det kan bli både varmt og ubehagelig under masken, og det kan også bidra til hudproblemer som kviser og nupper – populært kalt «maskne». Maskne kommer av den mekaniske friksjonen som oppstår når man har på et munnbind, og av fuktigheten og oppsamlingen av bakterier som kan oppstå under masken.


Å følge rådene når det gjelder bruk av munnbind er et selvfølge, men vi vil gjerne tipse deg om hva du kan gjøre for å unngå å få utbrudd av «maskne». Les hva hudterapeut og kosmetisk dermatologisk sykepleier Caroline Hagehaugens fra Skincity.no tipser om for å behandle og forebygge! 

 • Hold huden ren
  «Det er viktig å holde huden for smuss og bakterier, og å styrke hudbarrieren». Caroline tipser om Cream Cleanser fra iS Clinical, som rengjør huden skånsomt, men effektivt samtidig som den bygger opp den viktige beskyttende hudbarrieren med essensielle lipider.
 • Beroligende og fuktgivende
  «Når huden kommer i ubalanse kan du oppleve både tørrhet og kviser, og da er redningen fukt, fukt og fukt!» Caroline anbefaler å gå for en lett dagkrem som Clear Start Skin Soothing Hydration Lotion fra Dermalogica, som både fukter med hyaluronsyre og takler utbrudd med anti-inflammatorisk grapefrukt.
 • Eksfolier huden
  «Sørg for at du blir kvitt gamle hudceller og overskuddstalg som ellers kan tette igjen porene». Skin Perfecting 2% BHA Liquid fra Paula’s Choice er en storfavoritt som kan brukes daglig for å unngå kviser og store porer.
 • Bytt ut den heldekkende foundationen
  «Unngå tunge produkter som en heldekkende foundation, dersom du bruker munnbind ofte». Velg heller en lett farget dagkrem med SPF, som ESSENTIAL CARE BB Cream fra BABOR, som gir en jevn hudtone med glød, samtidig som den beskytter og pleier huden.
 • Invester i en punktbehandling
  «En punktbehandling er perfekt å påføre rett på utbruddene, for å minske inflammasjon og løse opp i tette porer». Prøv Balancing Sulfur Mask fra SKINCITY skincare som kan påføres lokalt på problemområdet eller over hele ansiktet for å gi en dyprengjørende effekt.

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.