Slik lager du et hjemmespa

spa
spa
Lag et spa hjemme.

Et spa er tradisjonelt sett et badespa eller et kurbad. I faglige sirkler kalles det gjerne hydroterapi eller vannterapi siden vann er en så viktig del med denne behandlingen.


Bading, dusjing og så videre er viktige komponenter for en flott spaopplevelse, men det er mange flere deler også som for eksempel duft og massasje.

Men du trenger ikke reise så langt for for å få en førsteklasses spaopplevelse. Du kan nemlig raskt og enkelt lage deg ditt eget hjemmespa! For å lage deg ditt eget hjemmespa trenger du et bad med en dusj eller badekar med varmt vann, men om du ikke har et badekar kan et stort håndkle på sengen også gjøre susen.

I tillegg trenger du endel andre ting som såpe, shampoo, balsam, kremer, duft og endel andre remedier. Slike ting kan du enkelt kjøpe på nett på for eksempel Spashoppen.no som har det meste innen eksklusive spaprodukter innen for eksempel ansiktskremer. Og når du har disse tingene klar kan du sette igang med å lage din egen spaopplevelse:

  • Lag steming – bruk stearinlys, kos deg med noe godt å drikke og bruk dufter.
  • Dusj eller bad – masser kroppen din med en dushanske og skrubb deg med såpe.
  • Hårpleie – rengjør håret og smør det inn med balsam før du renser. Husk også massasje av hodebunnen.
  • Ansiktspleie – lag deg en ansiktsmaske eller skrubb ansiktet med en ansiktssåpe.
  • Smøring – avslutt med å smøre deg inn med kremer og oljer for den perfekte avslutningen.

Lykke til!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.