Slik kutter du alkoholmisbruk

alkoholisme
alkoholisme
Drikker du for mye alkohol?

Mange nordmenn drikker for mye, og mange drikker skadelig mye. Å drikke for ofte kan være skadelig for helsen din, ditt familieliv, sosiale liv, forhold, jobb og økonomi.


Å drikke så mye alkohol at virkningene av alkoholinntaket er skadelig for deg selv og/eller omgivelsene dine faller man mest sannsylig inn i kategorien alkoholmisbruk og da er avstanden kort til å bli klassifisert som alkoholiker.

De vanligste skadene i tillegg til plager for familie eller venner er muskel- og skjelettproblemer, hodepine og mageproblemer. Kvinner kan i tillegg få problemer med underlivet. Mange som har slike problemer oppsøker behandling for alkoholisme.

Men det er faktisk ikke så vanskelig å slutte med alkoholmisbruk for egen maskin, litt avhengig av alvorlighetsgraden. Nettsiden Quit-alcohol.com forklarer deg trinnene og metodene for å stanse alkoholmisbruket og gir deg i tillegg nyttige tips om hvordan du unngår problemer som bivirkninger av alkohol avvenningen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.