Slik kan økonomi påvirke din mentale helse

data

Det er mange faktorer som påvirker ditt humør i positiv eller negativ retning. Alt fra oppvekst, miljø, kosthold og trim, til skader, funksjonshemminger og økonomi.


Det er ikke uten grunn man kaller økonomiske nedgangstider før en finansiell depresjon og oppgangstider for børsfest og lignende.

Og pengeboken din påvirker ikke bare hvilke valg du kan gjøre, hva slags bolig du bor i og hvilken bil du kjører, men også hvilke typer behandlinger du har råd til om du blir skadet eller er syk.

Det er uansett mange måter man kan bedre sin økonomiske situasjon på, for eksempel kan man få seg en bedre betalt jobb, refinansiere sine lån, spare penger eller investere penger for å få bedre råd.

De fleste er flinke til å spare, det vil si kjøpe noe som er billigere eller lignende, men å la pengene jobbe for deg, eller investere, er det ikke så mange som gjør.

Vanligvis investerer man ved å kjøpe aksjer, fond eler valuta. Tenk for eksempel de som kjøpe aksjer som Apple, Google, tesla eller lignende når disse var billige og som idag har mangedoblet seg i verdi.

Men man trenger ikke gjøre langsiktige investeringer, ikke engang store investeringer. Det de fleste gjør da er daytrading. Det vil si å kjøpe valuta, aksjer osv. og selge det noen timer senere for noen kroner i profitt.

Det er enkelt å komme seg igang med daytrading, les for eksempel denne anmeldelsen av markets.com om hvordan du kan kjøpe og selge valuta og aksjer på nettet eller fra din smarttelefon eller nettbrett.

Det sies at penger kan ikke kjøpe lykke, men det er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Det er for eksempel veldig få lykkelige fattige mennesker.

Uansett; lykke til med din økonomi og lykke til med ditt humør!


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.