Slik holder du deg aktiv under pandemien

jogge

Pandemien har nå vært en stor del av livene våre i over et år, og mange går tom for måter å holde seg underholdt og aktiv på. Noen bruker tiden sin på å se serier på Netflix eller lærer om aksjer og investeringer hos aksjeskolen. Likevel finnes det kanskje andre ting å bruke tiden på som også er bedre for kroppen.


Det er anbefalt at voksne mennesker skal få minst to timer med aktivitet i uken. Barn skal gjerne være i aktivitet en time om dagen. Dette behovet blir ofte fylt når barna leker med venner, er på fritidsaktiviteter eller løper rundt i skolegården i friminuttet. For voksne er hverdagen ikke like lagt opp til dette.

Få inn en tur om dagen
Å gå seg en tur om dagen kan være effektivt på flere måter. Ikke bare får du bevegd kroppen, du får også frisk luft til hodet, noe som er helt essensielt når vi bruker hele dagen foran en skjerm på hjemmekontoret. Turen kan også kombineres med de hverdagslige aktivitetene for å spare tid.

Prøv for eksempel å gå til matbutikken, eller ta beina fatt når barna skal leveres på skolen eller i barnehagen.

Sykle til jobb
Å sykle til jobb er et supert alternativ for mange. Det er raskere enn å gå, og dersom du må gjennom morgenrushet, er det mest sannsynlig raskere enn å kjøre. Dette avhengiges selvsagt på distansen til jobb, om du har en sykkel og værforhold. Dersom du likevel er interessert i det, kan du alltid finne gode, brukte sykler til en billig penge på nettsider for brukthandel.

Bruk helgen ute
Selv om man har en travel hverdag i ukedagene, har flere tid til litt ekstra utetid i helgene. Dette kan være alt fra en koselig søndagstur i skogen, å tusle rundt i byen en lørdag ettermiddag, eller bruke litt tid på å gjøre hagearbeid. Når man er ute bruker man ofte kroppen mer enn man tenker etter og aktiviteten blir både hyggelig og forfriskende. Dette er et perfekt avbrekk i hektiske uker.

Mulighetene er med andre ord mange og jevnlig aktivitet er viktig for å opprettholde god helse.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.