Skolestenging: – Ta med barna ut i skog og mark

gutt skog

Nå når norske skoler og barnehager stenger, bør man flytte fokus over på noe hyggelig, og benytte seg av turområder i nærheten for å aktivisere barna og få en pause fra nyhetsbildet, oppfordrer Norsk Friluftsliv.


Realiteten for mange fremover er at man ikke får jobbet mye, da man må være hjemme med barn – som normalt sett ville ha vært på skole og i barnehage. Både barn og voksne trenger fysisk aktivitet hver dag. Har man ikke fått beskjed om å oppholde seg inne, så er det de fleste steder i Norge mulig å være aktiv ute, og samtidig følge myndighetens råd om å begrense smitte.

– Har du barn som er hjemme fra barnehage og skole vil det fort oppstå brakkesyke i heimen, og for mange barn vil det være en brå overgang. Da er det viktig å flytte fokus over på noe hyggelig, og finne på ting som gjør at barna får utløp for energi, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Heimdal understreker at det er viktig å ikke bli sittende kontinuerlig på mobil eller foran TV hvis man må være hjemme.

– Det er viktig både for kroppen og toppen å få en pause fra nyhetsbildet. Og er man hjemme med barn, vil disse kanskje i tillegg bli lett redde, da de enkelt plukker opp det som skjer rundt dem.

Mange vil nå kanskje få tid til ting til ting man ellers ikke prioriterer i en hektisk hverdag.

– Ta med barna ut og lag mat på bål eller primus, eller hva med å ta en natt i telt eller hengekøye – hvis forholdene ligger til rette for det. Finn på noe hyggelig sammen ute i naturen, hvor det egentlig bare er fantasien som setter stopper for hva man kan finne av underholdning, understreker Lasse Heimdal.

Er man hjemme i karantene, kan man ifølge helsemyndighetene trygt gå ut i nærområdet hvis du kan unngå nærkontakt med andre.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.