Skilsmisse kan gjøre deg deprimert – Slik kan du få hjelp

samlivsbrudd seperasjon

Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Skilsmisse, separasjon eller samlivsbrudd kan gjøre foreldrene deprimert, og i noen tilfeller kan også skilsmisse eller brudd i samboerskap gjøre barnet eller barna deprimerte eller nedfor.


Enkelte som skilles kan til og med oppleve å bli fysisk syke både under og etter en skilsmisse. Det samme gjelder også for de som velger å flytte fra hverandre. Men det finnes metoder for å unnge både mentale og fysiske helseplager som følge av et samlivsbrudd.

Undersøkelsker viser at mange sliter med depresjoner etter et samlivsbrudd. De som opplever å få mye hjelp og støtte fra andre, takler belastningene bedre ved et samlivsbrudd enn de som står mer alene. Derfor er det viktig å ikke isolere seg og å utvikle bitterhet.

Derfor bør du søke å utvide ditt nettverk, komme i kontakt med andre mennesker og å oppleve fellesskap. Det kan man gjøre på ulike måter, som for eksempel å kontakte venner, kollegaer, naboer, slekt eller oppsøke nye sosiale arenaer der du kan komme i kontakt med andre mennesker.

Når man har barn er det også viktig å tenke på barnas mentale helse. Dessuten er det også viktig å løse eventuelle problemer med barnefordeling ved hjelp av advokat, dermed kan du legge bak deg konflikter raskere.

Fysisk aktivitet eller trening er også en viktig del av det å unngå å bli deprimert, fungerer kroppen bra er det bedre forutsetninger for også at det mentale også fungerer bra.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.