Skanska bygger helse- og velferdssenter i Vestnes

skanska

Skanska har signert kontrakt med Vestnes kommune om bygging av nytt helse og velferdssenter i Vestnes sentrum. Kontrakten har en verdi på ca. 276 millioner kroner.


Skanska vant pris- og designkonkurransen om nytt helse og velferdssenter i juli 2018. Etter en vellykket samspillsfase er det kontrakten om bygging av prosjektet som nå er signert.

Det nye helse- og velferdssenteret, som har fått navnet helsehuset Stella Maris, blir på ca 9200 m2 og vil inneholde 64 institusjonsboliger, kontor for hjemmetjenesten, legesenter, kafe og bibliotek.

Les også:  LESERINNLEGG: Norske eldre fortjener verdens beste omsorg!

Forut for kontraktsigneringen har Skanska og Vestnes kommune gjennomført en vellykket samspillsfase og optimalisert prosjektet sammen med brukerne av bygget.

– Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle dette fremtidsrettede helse og velferdssentertet sammen med kommunen. Vi har hatt en meget god samspillsfase preget av åpenhet og tillit, og med svært høy kompetanse i samspillsgruppen. Vi ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet, forteller Åse Lien Kleppe, distriktssjef for Skanska i Møre og Romsdal.

Les også:  UNICEF skal skaffe en halv milliard sprøyter til covid-19-vaksinene før 2021

Skanska har hatt med seg HUS arkitekter, Caverion, samt Bjørbekk og Lindheim landskapsarkitekter i designkonkurransen. Det vil bli byggestart i mars 2019 og senteret skal være klart til bruk i desember 2020.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.