Sjekk dette håndtaket!

Continental

Continental har utviklet et dørhåndtak, som gjør at det er enklere å åpne døren uten å ta på selve håndtaket – og dermed begrense faren for smitte av koronaviruset. 


Continental er i Norge mest kjent som en dekkprodusent, men Continental er også en av verdens største teknologileverandører til bilindustrien. Da koronapandemien rammet verden reagerte den tyske teknologibedriften umiddelbart, og begynte å produsere hjelpemidler til sykehus verden over. 

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

I Spania, for eksempel, begynte ansatte å produsere sertifiserte medisinske visirer fra sine egne hjem via 3D-printere. I Tyskland har det blitt produsert egne dørhåndtak, som gjør at man skal kunne åpne en dør enklere med armen – uten at man trenger å ta på dørhåndtaket. Også dette ble gjort ved hjelp av 3D-printere. 

-Vi er stolte av våre ansatte, som ikke bare følger strenge smitteverntiltak når de jobber, men som har vist en enorm kreativitet for å hjelpe til under koronapandemien, sier Dr. Ariane Reinhart, HR-ansvarlig hos Continental i Tyskland. 

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

På en Continental-fabrikk i Virginia i USA, som normalt sett lager utstyr til biler, har det nå blitt produsert over 6000 medisinske visirer hver eneste dag, som har blitt levert til lokale sykehus. 

På Continentals hovedsete i tyske Hannover har det på rekordtid blitt produsert egne bårer med et spesiallaget belegg for å minske faren for dråpesmitte, og som brukes av midlertidige sykehus i området. 

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

Til daglig jobber Continental med sin Vision Zero for at ingen skal dø i trafikken, men som en samfunnsbevisst aktør bruker de nå også sin kompetanse på andre områder.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.