Sharebox – Et nytt vern mot smitte for bileiere og bilverksted

sharebox

Alt skjer i Shareboxen der bileier bruker mobilen for å legge inn bilnøkkelen, henter ut nøkkel til låne/leiebil. Når verkstedet er ferdig legges nøkkel tilbake i Shareboxen og bileier bruker mobilen til å betale og legge tilbake nøkkel for låne/leiebil samt hente ut egen nøkkel til egen bil.


– Vi snakker daglig med ansatte på bilverkstedene om hvordan det har vært å drive bilverksted de siste ukene, hva de tenker om veien videre og konsekvenser for kundene når personlig kontakt skal unngås, sier Arne Eivind Andersen daglig leder i Sharebox. 

Gromstad Auto i Arendal, VW og Audi forhandler og bilverksted, har vært med på test og pilot der over 500 kunder har benyttet seg av Sharebox når bilen skal på service. – Dette er virkelig en stor nyhet som kundene setter stor pris på og som sparer oss for mye ekstraarbeid, sier Kjetil Barli Servicemarkedssjef hos Gromstad Auto. 

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Den nye Shareboxen er utviklet gjennom et innovasjonsprosjekt i samarbeid med bilverkstedkjeden MECA Norge. Nyheten er sertifisert som en frittstående safe for utendørs bruk etter den europeiske sikkerhetsstandarden EN 1143-1. Sertifiseringen gjør at FG-godkjenning i Norge, Sverige og Danmark er på plass.

Bilverkstedkjeden MECA tilbyr nå alle sine verkstedkunder i Norge den viktige Sharebox nyheten som et viktig ledd i digitaliseringen av verkstedbransjen. De første verkstedene fikk sine Shareboxer i mars og utrulling vil foregår i høyt tempo fremover våren og sommeren. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– I disse spesielle tider er vi veldig stolte av vår teknologi som umiddelbart gir nytteeffekter med smittevern for både bileier og ansatte i bilverkstedene, sier Andersen som startet Sharebox i 2016. 

Det Arendals baserte selskapet satser på å nå ut til mange av de 12.000 bilforhandlerne/verkstedene i Skandinavia dette året. Totalt i Europa er det 600 000 verksteder og like mange i Nord-Amerika.  

– Det er spennende at vår tjeneste kan ha ekstra nytteverdi i disse spesielle tider.  Vi legger mye innsats i å tilby vår hjelp og bistand i den situasjonen samfunnet er i, sier Andersen. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Nå gjør vi vårt aller beste for å sikre at vi får hurtig men også tilstrekkelig gjennomtenkte digitale løsninger som løser nasjonale smittevernbehov, både for bileiere og ansatte på bilverkstedene. Akkurat nå er vi er nødt til å snu oss raskt, finne gode løsninger og forme samarbeidsrelasjoner hurtigere enn vi har vært vant til.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.