Samleobjekter eller samlemani?

samling
samling
Smaler du for mye?

Mange samler på ulike ting som for eksempel, frimerker, mynter, bøker, musikk og lignende. Men hvor går grensen fra å bare være en vanlig samler til å lide av samlemani?


Det er ikke så lett å sette en diagnose på overdrevet samling, for hvor går grensen mellom hobby eller interesse og mentale problemer?

Er det mengden av samleobjekter? Pengene man bruker? Hvor lenge man har samlet? Eller hvor stor samlingen er? Det er jammen ikke lett. Men en hovedregel virker å være grei: man kan samle så lenge man selv liker det og det ikke skaper problemer for deg selv eller andre rundt deg.

Et problem som ofte dukker opp er mangel på lagringsplass. Ofte kan kjelleren, loftet eller garasjen fylles opp av en omfattende vinlysamling. Så hva gjør man da?

Da kan man faktisk leie et minilager. Og dermed er problemet løst. Man har samleobjektene på en plass, de er sikkert oppbevart og boligen fylles ikke opp og samlingen blir til en sjenanse for andre.

Å leie et minilager er rimelig og lagringen er sikker. Dessuten har man tilgang til samlingen sin døgnet rundt. Sjekk nettsiden til 123 Minilager for å finne et minilager nært deg.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.