Så mange kalorier forbrenner du under sex

sinful

Ønsker du å at det nye året skal by på mer mosjon, og på å komme i bedre form? Dette kan gjøres på mange måter. Du kan begynne å jogge, du kan melde deg inn i et treningssenter, eller du kan også bli hjemme i sengen. Her kan du sammen med en partner nemlig også forbrenne en masse kalorier. 


Januar er for mange måneden for slankekurer, innmelding i treningssentre og gullkanta  løfter om at dette er året hvor man skal bli kvitt noen ekstra kilo og virkelig komme i form. Men det er ikke alltid januarværet frister til lange joggeturer. Nå kan du bytte ut treningsklærne med sexy undertøy og forbrenne kalorier på en mye morsommere måte. 

Les også:  Slik kan økonomi påvirke din mentale helse

Den erotiske webshoppen Sinful har nemlig laget en Kalorikalkulator, som gir deg mulighet for å finne ut av hvor mange kalorier du forbrenner når du velger å bli hjemme under dyna og  dyrke lakengymnastikk med partneren din.

Når man dyrker sex hvor orgasme er målet, har du mulighet for å frigi en masse signalstoffer i hjernen, som blant annet oxytocin og dopamin. Disse er med på å gi oss en følelse av lykke, nytelse og samhørighet med partneren vår, og er dermed også med til å styrke vår mentale helse. At disse stoffene frigis er altså noe som er sunt i seg selv, men Sinfuls Kalorikalkulator avslører også at sex ikke kun er sunt for sinnet – det er også sunt for kroppen: 

Les også:  Slik kan økonomi påvirke din mentale helse

“Sex er en super måte å få forbrent noen av de ekstra kaloriene man har inntatt over julen. På denne måten kan du både dyrke det intime samlivet, og samtidig se det som en ekstra morsom måte å få inn litt trening på” forteller medeier av Sinful, Mathilde Mackowski.

Sex er altså en enkel måte å få fart i forbrenningen på, sammen med partneren din. I Sinfuls Kalorikalkulator kan du gå inn å måle hvor mange kalorier du selv og partneren din har forbrent i en gitt stilling. Du plotter inn kjønn, vekt, stilling og antall minutter i Kalorikalkulatoren, og så vil den fortelle deg hvor mange kalorier dere hver i sær har forbrent. 

Les også:  Slik kan økonomi påvirke din mentale helse

På resultatsiden finner du også opplysninger om hvor mange kalorier det svarer til i forskjellige matvarer, eller sammenlignet med andre typer trening.

Tar man for eksempel tar utgangspunkt i en kvinne på 70 kg og en mann på 85 kg, kan kalkulatoren fortelle deg at disse forbrenner henholdsvis 134 kalorier og 191 kalorier ved å dyrke sex i misjonærstillingen i 25 minutter. Dette svarer til en 33 minutter lang treningsøkt for ham, eller 38 minutters yoga for henne.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.