Så lykkelige gjør dyrene oss

hund

Hele 94 prosent av dyreeiere i Norge oppgir at de blir lykkeligere når de tilbringer tid med dyret sitt, ifølge en undersøkelse gjort på vegne av Agria Dyreforsikring.


Undersøkelsen tar for seg dyrenes emosjonelle verdi for dyreeiere i seks land. Både kvinner og menn som enten eier en hund, katt eller hest har deltatt i undersøkelsen, og resultatet viser at spesielt kvinner under 40 år er blant de lykkeligste når de er sammen med dyret sitt. 

Mens 96 prosent av hundeeierne og tilsvarende 96 prosent av hesteeierne oppgir at de opplever pur glede, oppgir 90 prosent av katteeierne at de føler det samme.

Ikke bare føler vi oss bra i selskap med dyrene våre, men vi får også en drahjelp til å komme oss ut. Foruten de daglige lufteturene synes nordmenn det er herlig å gjøre aktiviteter som å jogge, sykle og gå på ski sammen med familiemedlemmet på fire bein. 

Ettersom hester krever vår fulle oppmerksomhet, både i stallen og på hesteryggen, hjelper de oss med å koble av i en ellers hektisk hverdag. Oppgaver som å møkke, feie stallen og ikke minst rideturene er en fysisk anstrengelse som både er bra for kropp og sjel.

– Kombinasjonen av trening og dyr er uslåelig. I tillegg til at det gir en helsebringende effekt å trene, blir vi ekstra glad når vi kan gjøre dette i selskap med hundene eller hestene våre, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring i Norge.

I tillegg til trening kan dyrene våre gi oss et mer sosialt liv. 70 prosent av hesteeierne synes livet med hest er sosialt og gir flere venner. Stallmiljøet er ofte tett og består av mye samarbeid. Til sammenlikning svarer 56 prosent av hundeeierne det samme. Mange hundeeiere møtes på turer i nærområdet, i parken, i skogen eller på fjellet. Flere av oss oppsøker også arrangementer hvor vi kan ta med dyrene våre og møte andre dyreeiere.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.