Rullestolbruker fikk ikke godkjent trappeheis i boligen sin

rullestol

Jonny har både hjertesykdom og ryggproblemer, og trappen ble etter hvert for tung for han å bruke. Han ba om hjelp, og både kommunen, styret i sameie og Nav godkjente å montere en trappeheis. Men nå føler ekteparet Moen føler seg tvunget ut i hybel, opplyser Eiendomsguiden.


Dessverre var trappen for smal til å både oppfylle forskriftene og for montering av heis. Byggherren hadde her gjort en feil og kommunen krevde at trappen skulle byttes ut. Dessverre var den nye trappen også for smal til en stolheis.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Jonny forteller at han er nødt til å krabbe opp trappen, og har gitt opp å ha bli boende i leiligheten. Han har vært i kontakt med kommuneansatte, som kun har gitt beskjed om å flytte når trappen til slutt blir helt ubrukelig.

– Nå har jeg ikke krefter nok til å slåss mot systemet lengre. Vi har forsøkt å selge leiligheten i flere måneder, men har foreløpig ikke lykkes. 

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.