Romavlytting på pleiehjem

avlytting
avlytting
Avlytting kan lagres og overføres.

Det må først nevnes at om man skal drive romavlytting på et pleiehjem må du sette deg inn i de juridiske implikasjonene, den som er beboer på pleiehjemmet må selv samtykke. Du kjenner sikkert igjen konseptet romavlytting fra gamle politifilmer eller spionfilmer av typen James Bond. Fellesnevneren for denne gamle typen av utstyr var at mesteparten av avlyttingsutstyret hadde ganske begrenset rekkevidde, og at kvaliteten ofte var så som så.


Med moderne avlyttingsutstyr unngår man mange av disse problemene. Enten lagres de skjulte opptakene på en minnepinne i avlyttingsenheten som brukes til romavlyttingen, eller samtalen overføres til en ekstern lagringsenhet via mobilnettet. I praksis vil du drive med romavlytting via din egen mobiltelefon. De fleste avlyttingsenhetene som i dag selges, krever at du putter inn et ekstra SIM-kort i dem.

Romavlyttingsutstyr kan komme i mange forskjellige former. Noen av kamuflasjene for avlyttingsutstyret er ganske geniale. Du kan få tak i overvåkingsutstyr som er integrert i en skjøteledning, eller i en data-mus, så vel som i en USB-ladeadapter.

Noen modeller aktiveres når en samtale begynner i nærheten av overvåkingsenheten, andre avlyttingsenheter aktiveres av at der er bevegelse rundt opptakeren. Avlyttingsutstyret som er integrert i elektrisk utstyr vil forsynes med strøm så lenge enheten er koblet til, men det finnes også mange trådløse avlyttingsenheter som fungerer med egne batterier.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.